Skal jeg låne 10.000 online eller i banken?

Traditionelt set har du skullet slå vejen forbi din bank, når du gerne ville låne penge. Men tiderne er skiftet, og det er nu muligt at låne penge online, uden du behøver involvere banken.

Hvis økonomien er presset, og du har brug for penge, kan det være svært at finde hoved og hale i, hvor du skal satse på at låne 10.000 kroner. Bankerne vil have sikkerhed og spørger til din situation. Lånefirmaerne er lidt dyrere, men til gengæld har de svar inden for én time.

Banken er ofte billigst, men sværest

Selv om mulighederne for at låne penge online er større end nogensinde før, er banken stadig den billigste løsning, hvis du vil have 10.000 kroner. Men så simpelt er det bare ikke altid lige, for bankerne er blevet mere tøvende med at låne penge ud, og de vil helst gøre det, hvis der er tale om boliglån eller andre større investeringer.

Så selv om renten stadig er lavest på de fleste banklån, så er det altså ikke sikkert, at de siger ja til at udlåne penge. De vil nemlig have, at du kan stille sikkerhed, og ofte vil bankerne også have en forklaring på, hvorfor det er nødvendigt for dig at låne pengene.

Lånefirmaerne er billigere end længe

I takt med, at der er kommet flere og flere online låneudbydere på markedet, er konkurrencen øget – og det kommer heldigvis dig til gode! Det betyder nemlig, at renterne på online mulighederne er blevet mere og mere favorable for dig som forbruger gennem de sidste 5-10 år.

Det er stadig dyrere end i bankerne, men den øgede konkurrence har gjort, at lånene i dag over nettet har mere fleksible ordninger og lavere renter end nogensinde før.

Undersøg mulighederne begge steder

For at sikre dig, at du får det billigst mulige lån, skal du sørge for at undersøge mulighederne godt igennem. Gå først til din bank, og hør dem, om de kan låne dig pengene og til hvilken rente. Men sørg samtidig også for at undersøge, hvor godt et tilbud du kan få på nettet, så du er sikret, at lånet bliver så billigt for dig som muligt.

Den hårde konkurrence blandt firmaerne på nettet gør nemlig, at det kan betale sig at forsøge at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer, så du får det bedste tilbud. Og det er heldigvis både uforpligtende og gratis at undersøge mulighederne.

Reklamer