Hvad koster det at låne 15000 kr?

Vil du gerne kende dine samlede låneomkostninger, når du søger 15000 kroner på kontoen? Et lånetilbud indeholder mange informationer og til tider kan det blive en smule overskueligt.

Med låneberegnere kan du selv prøve at udregne hvordan tilbagebetalingsperioden kommer til at forløbe. Dels den samlede sum det koster dig, dels hvordan restgælden udvikler sig i løbet af løbetiden.

Kreditvurderingen bestemmer prisen

Først er det vigtigt at slå fast, det er selskabernes kreditvurdering der bestemmer prisen på lånet. Deres kreditvurdering sammenholdt med deres renter og gebyrer naturligvis. Du kan derfor aldrig kende det præcis svar, førend du har ansøgt og indhentet tilbud.

Hvis du mangler pengene på kontoen, kan du nemt søge lån på 15.000 kr. her.

Når du har ansøgt og forhåbentlig modtaget 2-3 tilbud retur, vil du kunne fastlægge de helt eksakte omkostninger ved lånet. Samtidig kan du beregne alle de nøgletal og informationer du behøver, for at kunne tage en beslutning.

Det kan være nærliggende blot at vælge den laveste ÅOP, hvilket du typisk bør, men det er ikke altid altafgørende. Det kan i hvert fald aldrig skade at være grundig, når du skal udvælge dit foretrukne lånetilbud.

Beregn og få overblikket

Der findes flere services på nettet, hvor du har mulighed for at beregne og derved få overblikket. En af de populære er Låneberegner.nu.

Siden kan anvendes til at få klarlagt de oplysninger, du måtte mangle eller overser, i det fremsendte tilbud. Det kan være lånets samlede omkostninger, hvordan gælden falder pr. måned og andre relevante faktorer.

Alt for mange danskere ved desværre for lidt om økonomi, men her kan beregnerne ofte bidrage til at skabe en større forståelse for sammenhængen. Sammenhængen imellem de forskellige økonomiske begreber og lignende, i løbet af løbetiden. Du vil ligeledes komme i dybden med den aftale du er ved at indgå og blive helt indforstået med hvad du siger JA til og kan forvente i perioden.

Låneeksempel

For at illustrere hvordan ovennævnte beregner kan anvendes, har vi valgt følgende eksempel, med et beløb på 15.000 kroner.

  • Beløb: 15.000 kr.
  • Løbetid: 24 måneder
  • Rente 12 %
  • Gebyr: 30 kr.
  • Startgebyr: 500 kr.

Dette giver følgende oplysninger:

  • Samlede omkostninger: 18.125 kr. (skal betales tilbage)
  • ÅOP: 20,59 %
  • Månedlig ydelse: 755 kr.

Særligt interessant er det at se hvad de samlede omkostninger ender på, da dette beløb ofte er overraskende meget større, end de penge du selv få ind på kontoen. Det kan virke som en øjenåbner for nogle. Alt i alt er det sundt og godt at gøre brug af disse beregnere, hvis du er i tvivl om noget. God fornøjelse.

Reklamer