Lån som 18 vs. 20 årig

Når man er 18 og 20 år, er de fleste i gang med en eller anden form for uddannelse og er flyttet hjemmefra for at være nærmere studiet. Det er derfor i denne periode af livet, at det kan være svært at få det hele til at hænge sammen økonomisk.

Sådan er det, fordi man har en masse udgifter sammen med en forholdsvis lille mængde indtægter. Derfor kan det hurtigt gå galt, når man er omkring de 18 og 20 år, og her kan det være rart at kunne rette op på en kritisk situation ved at låne nogle penge.

Men har man prøvet at søge som 18-årig, har man formentlig allerede fundet ud af, at det kan være rigtig svært at få lov at få penge, når man er så ung. Bare man er to år ældre, altså omkring de 20 år, er der betydeligt flere valgmuligheder.

Men igen er der nogle pengegivere, der kun vil give penge ud til folk, der er ældre. Det kan være lidt problematisk at få overblikket, når man er ung og har allermest brug for pengene.

Her kan tjenester som Findino være til stor hjælp. De har lavet specifikke oversigter, alt efter om du vil låne som 18 årig eller låne som 20 årig. Det gør det markant nemmere og hurtigere at komme i gang.

Alderen åbner døre

Når det kommer til at låne penge, er det kort sagt sådan, at jo ældre du er, jo bedre. Når du er ældre, kan du langt nemmere komme til at få penge, ligesom du også kan tillade dig at spørge efter et større beløb.

For 18-årige er der meget få långivere, der har lyst til at give deres penge ud, mens det ikke er svært at finde et lån, for en, der bare er lidt ældre, f.eks. 20 eller 25 år.

Det er som nævnt nogle gange lidt problematisk, da det er som 18-årig, at man har allermest brug for de penge, men långiverne har deres aldersgrænse af en grund.

Læs også: Muligheder for at låne 10.000 kroner

Forklaringen bag forskellige alderskrav

Naturligvis er den universelle aldersgrænse på 18 år, da du ikke kan søge penge, før du er myndig og juridisk frigjort fra dine forældre. Men mange långivere vælger at sætte deres aldersgrænse endnu højere, f.eks. ved 20, 21 eller 25 år.

Det gør de fordi de ved, at mange 18-årige ikke har mange penge at gøre godt med, ligesom de på grund af studier og lignende ikke har en høj indtægt. Långiverne sætter altså deres aldersgrænse så højt, fordi de simpelthen er for bange for, at de ikke får deres penge igen, hvis de giver ud til en 18-årig.

Desuden kan det for nogle unge gælde, at de generelt er mindre pligtopfyldende end ældre og ikke ser vigtigheden af at overholde en sådan aftale, som et lån jo er. Man kan selvfølgelig ikke sætte alle unge i bås, men det er af disse grunde, at nogle långivere helt vælger de meget unge studerende fra, når de kommer til det. Og det er også derfor, at det, når det kommer til lån, er bedst at være så gammel som muligt.

Andre krav, du normalt skal opfylde

Det er meget forskelligt fra långiver, hvilke krav du skal opfylde. Men der er dog nogle krav, som går igen. For det første må du ikke være registreret i RKI som en dårlig betaler, da långiverne her er for bange for, at de ikke får deres penge igen. Derudover skal du også være dansk statsborger.

Sidst men ikke mindst kigger mange långivere også på din indkomst og har måske et vist indkomstkrav, så de er sikre på at få deres penge tilbage. Dette er en anden faktor, som kan gøre det svært for unge at få lov at låne penge, da de som regel har en lav eller ingen fast indtægt.

Reklamer