3 gyldne huskeregler ved lån på 10000

Den økonomiske verden kan være svær at overskue for den almene dansker, der ikke arbejder med renter, penge og regnskaber i hverdagen. Det er et tørt emne og hvis man ikke har interessen, kan det hurtigt ende med at man vælger den hurtige løsning. Eller kigger den modsatte vej.

Vi ønsker ikke at kede dig i denne artikel, men vil give dig 3 gyldne huskeregler, til når du skal søge lån på 10.000 kroner. Vælger du at følge vores huskeregler er du godt på vej mod at finde den bedste løsning og så behøver du faktisk ikke at sætte dig ind i alle de mange pengebegreber.

For det er faktisk sådan, at vi danskere hader pengesnakken, også selvom det omhandler vores egen privatøkonomi. Det er helt sikkert en alvorlig problemstilling og en årsag til, at så mange ender som dårlige betalere. For uden at tage hånd om ens egen økonomi, kan den hurtigt komme til at sejle.

1. Huskeregel: Undersøg markedet grundigt

Først og fremmest bør du altid få undersøgt markedet grundigt. Alle dine muligheder bør vendes, inden du tager en beslutning. Hvis du fx. har brug for 10.000 kroner til en ferie med familien, kan du både låne dem online og i banken.

Hvem er billigst og hvem godkender din ansøgning? Det kan du umuligt vide på forhånd, så forhør dig begge steder. Og hvis banken (som forventet) siger nej, bør du sætte dig ind i udvalget online. Der kan være stor forskel på de omkostninger og renter du får tilbudt.

2. Huskeregel: Ansøg hos flere selskaber

Når du har et godt indblik i udvalget på nettet, bør du gå i gang med at ansøge hos de 3-4 billigste selskaber. Det kan gøres gratis og uden du forpligter dig, så hold dig ikke tilbage. Faktisk vil det blot styrke dine muligheder for at blive godkendt og for at opnå markedets laveste rente og ÅOP.

Du kan ikke bruge vejledende renter eller låneeksempler til noget som helst. Det er kun vejledende og betyder ikke, at du vil få tilbudt samme vilkår. Derfor skal du have ansøgt hos flere.

3. Huskeregel: ÅOP er vigtigere end renten!

ÅOP er vigtigere end renten! Hov, hvad var nu det? Mange forbrugere er kun bekendte med renten, mens ÅOP (Årlige omkostninger i procent) er et mindre ubekendt begreb. Det dækker over lånets samlede omkostninger, inklusiv faste og løbende gebyrer, der kan være nemme at overse.

Når du på et tidspunkt ser med flere tilbud foran dig, bør du altså gå efter den laveste ÅOP-sats. Det vil sikre dig den billigste løsning og bør vælges, medmindre særlige forhold gør sig gældende. For prisen er ikke altid alt, heller ikke i lånebranchen, men den er afgørende for de fleste.

Se også: 3 oplagte muligheder for at låne 10.000 kr. 

Reklamer