Hvilken type lån skal jeg vælge?

Det kan være svært at vide hvilken type lån man skal vælge, hvis man mangler 10.000 kroner på kontoen. Skal det være et hurtigt kviklån, man kan lave på kort tid og hvor man har pengene i fx. 30 dage. Eller skal man vælge et normalt forbrugslån, hvor løbetiden ofte starter på 12 måneder og hvor renten er markant lavere?

Det kan være en svær en beslutning og mange overvejelser bør gøres, inden du tager et lån på 10000. Det er ikke altid at renten er det vigtigste at kigge på, for jo længere tid du har pengene, desto flere omkostninger vil du få samlet set. Så der er mange pointer og forhold, at tage højde for. Bliv klogere på dem her.

Kan du afdrage på 30 dage?

Det første du bør spørge dig selv om, er hvor vidt du kan afdrage de 10.000 kr i løbet af 30 dage. Det vil de færreste danskere have mulighed for, medmindre de har udsigt til pengene. Det kunne eksempelvis være igennem lønnen i starten af måneden.

Hvis ikke, vil valget hurtigt give sig selv. Så er alternativet et forbrugslån, hvor du kan vælge løbetider på alt fra 12 til 72 måneder. Du kan sagtens vælge løbetider helt op til 180 måneder, men det er ikke relevant ved så små pengebeløb.

Renten kontra samlede omkostninger

Et andet forhold der er væsentligt at huske på, er rentens størrelse kontra dine samlede omkostninger. Mange danskere ved desværre for lidt om økonomi og det er specielt unge, der har det vanskeligt. Noget der i værste fald kan resultere i en RKI-registrering.

Det forholder sig nemlig sådan, at dine samlede omkostninger er det klart vigtigste, når du skal vælge lånetype. Det kan godt være renten på et kviklån er 25 %, mens den er 15 % på dit forbrugslån. Men du har til gengæld pengene i mindst 11 måneder længere. I den periode kan der nå at påløbe mange renteomkostninger.

Så selvom den sidste løsning kan virke billigst på papiret, er det ikke altid tilfældet. Prøv derfor at holde særligt øje med ÅOP og med hvad de samlede omkostninger står angivet til. Hvis du endelig er i tvivl, kan du altid forhøre dig, inden du underskriver aftalen.

Det er væsentligt at vide hvad du går ind til og her kan du ikke bare nøjes med at kigge på renten, selvom det ville være så dejligt nemt!

Reklamer