De 3 oplagte muligheder for at låne 10.000

Der er særligt 3 oplagte muligheder for at låne 10.000 kroner, som vi vil præsentere for dig i denne artikel. Du kender helt sikkert de to mest åbenlyse og udbredte; internettet og banken.

Den sidste mulighed der kan komme i spil, er hvis du har velhavende forældre, der kan være villige til at give dig et mindre lån. Omend der kan være klare fordele og ulemper ved den løsning. Få et indblik i hvilke fordele og ulemper der er ved at vælge de 3 forskellige løsninger.

Uanset hvad, har du rigtig gode chancer for at få et lån på 10000 kr., spørgsmålet er mere hvad du foretrækker.

Internettet

Fordele og ulemper ved lån på nettet

Den klare fordele ved at søge lån på 10000 kr online, er helt klart at det er den nemmeste, hurtigste og mest ubesværede vej til pengene. Ingen vej er nemmere og med renter fra omkring 5 % er udbyderne på nettet billigere end længe.

Der har tidligere været et syn på låneselskaberne online, som værende dyre og en dårlig løsning for prisbevidste forbrugere. Det er fortid og nu er vi faktisk derhenne, hvor du ikke kan være sikker på at bankens forbrugslån er billigst. Så konkurrencedygtige er flere online låneselskaber faktisk blevet.

Når du søger forbrugslån på 10.000 kr. online, sker det uden du stiller sikkerhed. Det indebærer i sig selv en fordel og ulempe. Fordelen er at det gør ansøgningsprocessen hurtigere og enklere, mens ulempen er at renten ofte bliver højere. Du kan derfor ikke forvente en rente på niveau med dit bolig- eller billån, hvor der typisk er stillet sikkerhed bag.

Omvendt vil 10.000 kroners lånet i banken ligeledes være uden sikkerhed, hvorfor deres rente må forventes at være tilsvarende højere. Her til sidst har vi opridset de forskellige fordele og ulemper, du bør kende til:

+ Hurtig ansøgningsproces – søg og underskriv samme dag

+ Enkel og ligetil – du skal ikke stille sikkerhed eller svare på spørgsmål mv.

+ Mange valgmuligheder og du kan søge fra 100 til 400.000 kroner

+ Frihed til at bruge pengene som du har lyst

– Renten kan være høj hos visse udbydere

– Du har ikke mulighed for samme rådgivning, som i banken

Banken

Fordele og ulemper ved lån i banken

Banken vil være det oplagte valg for mange, specielt fordi det indebærer en større tryghed for nogle danskere. Muligheden for at kunne tage et møde eller snakke med ens bankrådgiver, kan virke betryggende på nogle.

På andre vil ventetiden og alt det indledende snak, være en stor ulempe. For du skal forvente at det vil tage flere dage og endda uger, før du ser de 10.000 kroner på din konto. Det går markant langsommere i banken, hvor de kreditvurdere dig langt grundigere og hvor de bl.a. vil se budgetter mm.

Om det ligeledes gælder ved lån på 10000 kr er svært at vide, men uanset hvad skal du forvente en langt mere tidskrævende og bureaukratisk ansøgningsproces. Hvorfor så vælge banken? Den altoverskyggende grund skal være, at du kan opnå en lavere rente og hvis du har et ønske om personlig rådgivning.

+ Du kan ofte opnå en lavere rente

+ Du kan få personlig rådgivning

– Mere besværlig og tidskrævende proces

– Du kan risikere at skulle begrunde formålet

Forældre

Fordele og ulemper ved forældrelån

Sidst er der forældrelånet, som de fleste danskere sikkert har hørt om eller overvejet. For det er en løsning, der kan spare dig rigtig mange renter og høje omkostninger. Vel og mærke hvis dine nærmeste (forældre) er villige til at låne dig pengene uden renter.

På overfladen kan det lyde som den bedste løsning, men der er en række problemstillinger du bør huske på. Først og fremmest kan penge mellem venner eller familiemedlemmer, skabe nogle langvarige problemer, hvis du ikke kan betale dem tilbage til tiden. Der kan (desværre) ligge en potentiel konflikt i familien, hvis du vælger at låne penge.

Dette vil dog afhænge meget af hvem du låner af og hvor forstående de generelt er. Men du bør ikke se bort fra det aspekt. Samtidig kan der være det pinlige aspekt ved at skulle bede om penge, hvilket bestemt ikke er sjovt. Så spørgsmålet er om du kan overvinde dette grænseoverskridende element?

+ Ingen renter og gebyrer

– En potentiel pengekonflikt i familien

– Det kan være pinligt/grænseoverskridende at bede om penge

Alt i alt er der fordele og ulemper ved alle 3 løsninger. Hvad du er mest til, ved du kun selv, men nu er du blevet præsenteret på de centrale aspekter du bør have med i overvejelserne.

Reklamer